Over ons

Een pagina ‘Over ons’ impliceert dat wij met meer zijn. Dat is ook zo.

Wij zijn met z’n tweeën: Joanne van Dieren [Oost] en Kees Dijkstra [Noordoost].
[Oost] is oostelijk Gelderland, met name de Achterhoek regio Doetinchem.
[Noordoost] gaat helemaal naar het noorden. De noord-oosthoek van Friesland, zeg maar boven Dokkum tegen de Waddenzee aan.

Wij zijn oud-klasgenoten van de voormalige Rijkskweekschool in Hilversum eind jaren 1960. Wij werden daar opgeleid tot onderwijzeres en onderwijzer in het lager onderwijs.
Voor de insiders: ja, dat was dus net voor de optuiging van de Pedagogische Academie.

Joanne is lange tijd werkzaam geweest in het onderwijs. Twee jaar Arnhem, vier jaar Groningen, zes jaar Enschede, twintig jaar eigen kinderen groot brengen en tot slot als herintreder 12 jaar Zelhem. Bijna alle groepen, veel soorten onderwijs.

Kees dus helemaal niet, die heeft van alles en nog wat gedaan tot hij uiteindelijk in het grafische vak terecht kwam met allerlei ict-connecties.
Dat was voor hem een uitkomst toen hij na een reorganisatie aan de slag kon op de afdeling HRM bij de scheerapparatenfabriek van Philips in Drachten.
Ook daar had zijn functie veel ict-connecties. Onder andere het beheer van het afdelingsintranet.
Hij heeft daar tot zijn pensioen gewerkt.

Pensioen? Ja, zo oud zijn wij dus en daar hebben wij geen probleem mee!

Wij schrijven hier berichten over wat ons bezighoudt. Over vroeger en later, over van alles en nog wat.
Heel keurig, soms niet zo keurig. Op het randje, soms er net overheen. Alles wat uit ons toetsenbord rolt en waarvan wij denken dat onze lezers, jullie dus, het aardig vinden om te lezen.

Om met onze oude geschiedenisleraar, de Heer hebbe zijn ziel, te spreken: heb je iets op te merken, aan te merken, te protesteren, te reclameren of te klagen, laat het ons weten. Onder ieder bericht kun je jouw reactie achterlaten. En natuurlijk is er het contactformulier.