Voorjaar

Geplaatst door

Iets meer dan een jaar geleden schreef Joanne Voorzichtig voorjaar.
Het lijkt erop dat we dit jaar dat voorzichtig wel kunnen schrappen. Nu ik dit schrijf is het in het “barre Noorden” 12 graden Celsius om kwart over vier in de middag.

Winterakonieten met hier en daar een verdwaalde sneeuwklok en gebroken dakpan

Zicht op een Elfstedentocht wordt steeds minder. We zitten nu op 8123 dagen geen tocht ten opzichte van de laatste tocht op 4 januari 1997. Het grootste aantal dagen tussen twee tochten. Ik vind dat niet zo erg, want ik schaats niet. De laatste krabbelslagjes maakte ik in 1963 op de vijvers van kasteel Groeneveld in Baarn tijdens een nachtelijke “pooltocht” als verkenner. Na een paar keer ongelooflijk hard onderuit te zijn gegaan heb ik de schaatsen afgebonden en daarna nooit meer een streek op het ijs gezet.
Maar zo’n tocht der tochten blijft een prachtige gebeurtenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *