Op slot …

Geplaatst door

Naarmate je ouder wordt overkomen je soms de vreemdste fysieke ongemakken. Ken je dat?
Neem nou van de week. Ik zit op mijn knieën op de vloer wat maten op te nemen in verband met een nieuw te plaatsen meubelstukje.
Klaar en overeind. Ja, geloof het maar allebei mijn knieën op slot. Ik kan geen kant meer op. Als een uitgespeelde zitvolleyballer zit ik op één bil en overzie de situatie.
Met mijn hoofd net boven de naast mij staande tafel roep ik mijn lief die op de bank de krant leest. ‘Kun je mij even overeind zetten?’ ‘Waar ben je dan, ik zie je niet.’ Een forse plant tussen ons in beneemt haar het zicht op mij.
Twee tellen later staat ze achter me en met een professionele greep zit ik op een stoel uit te hijgen. Het gevoel in de knieën komt langzaam terug en even later strompel ik wat door de kamer.
Toen ik de volgende dag opstond had ik last van één zere knie. Gaande dag verbeterde dat en al snel liep ik weer als een oude kievit zoals ik dat voor die tijd ook deed.
‘Houd de benen eronder’ was bij ons thuis een gevleugelde uitdrukking als iemand struikelde of anderszins dreigde te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *